El MIT es compromet a seguir treballant en equip a Andorra després de la City Science Summit

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tanca el primer City Science Summit d'Andorra organitzat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) amb el suport d'ACTUA. Els responsables en fan un balanç positiu després que centenars d'experts s'hagin trobat per aplicar la innovació al disseny de les ciutats del futur. El MIT manté Andorra en la seva llista, però descarta tornar a organitzar un congrés d'aquestes característiques al país.

Últim dia del City Science Summit i els investigadors no han desaprofitat el temps. Des de primera hora, aquests experts en innovació han continuat treballant a l'espai Innovació amb el CityScope en propostes de mobilitat i urbanisme. Aquest ha estat un dels eixos centrals del congrés, que ha aplegat a Andorra gairebé 300 participants. "Vam iniciar aquest projecte amb l'MIT el 2015, però vam començar la reflexió sobre el sector de la innovació el 2011. Tot això ens ha permès anar desenvolupant alguns projectes, algunes línies de treball", com el CityScope o el PEB, explica el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

De moment, el MIT no preveu un altre City Science Summit a Andorra. Amb tot, el país és a l'agenda d'aquest organisme per les possibilitats que ofereix en innovació. "No estic segur que fem una altra trobada com aquesta. Però tindrem treball en equip regularment. Aquest espai d'innovació és perfecte per fer tallers especialitzats", assegura el director del grup Changing Places del MIT Media Lab, Kent Larson.

El secretari d'Estat ha confirmat que aquest nou espai de la iniciativa Actua acollirà a partir d'ara diversos projectes. L'objectiu és que els investigadors disposin de sales per fer-hi recerca i buscar sinergies.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Anna Romagosa

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.