El nou pla d'urbanisme d'Ordino preveu zones amb menys edificabilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d´Ordino ja té a punt la revisió del Pla d´urbanisme i la idea és aprovar-lo, com a màxim, al juny del 2018. La línia que ha seguit la revisió és la de no "restringir" la construcció, però que aquesta sigui més respectuosa amb l´entorn. Per tant, amb zones amb menys edificabilitat.

El comú d´Ordino preveu que la revisió del Pla d´urbanisme estigui aprovada, com a molt tard, d´aquí a un any.

El treball de l´equip redactor finalitzaria el 10 de juliol. Des de la corporació han destacat que s´ha treballat en la línia de seguir respectant l´entorn i potenciant l´atractiu de ser una parròquia de muntanya, però buscant solucions perquè els propietaris puguin construir.

El cònsol ha destacat que el més important és la normativa que acompanyà el pla, ja que d´aquesta depèn que la construcció sigui més respectuosa amb l'entorn o més flexible.

Al juliol, doncs, començarà el període d´exposició pública, i que es compleixi el calendari dependrà de les al·legacions i de les posteriors aprovacions del comú i de Govern.

Aquesta setmana el comú també ha aprovat un pla parcial de dues unitats d´actuació, en les quals ha arribat a un acord amb els propietaris perquè no construeixin blocs d'edificis en zones on amb el pla actual podrien fer-ho, i permetent que hi hagi més entorn de protecció al voltant de la capella de Santa Bàrbara.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.