El nou servei de permanències mèdiques començarà a funcionar aquest cap de setmana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'estructura del servei de permanències mèdiques començarà aplicar-se a partir d'aquest cap de setmana. Així ho ha anunciat avui la ministra de Salut, Rosa Ferrer, durant la signatura del conveni, en el qual participen també el SASS, la CASS i el Col·legi de Metges. La reforma permetrà disposar d´un servei més funcional, adaptat a les demandes dels usuaris, i gestionar millor els recursos sanitaris.

Una de les novetats és l'eliminació del servei de permanències a la nit, atès que és poc utilitzat pels usuaris i comporta un cost molt alt de manteniment. De fet, durant el 2014 tan sols en sis ocasions es va demanar aquest servei nocturn. En aquest sentit la ministra de salut Rosa Ferrer n'ha fet un balanç negatiu: "Veiem que per les nits és un servei molt poc eficient, el cost mitjà de l'acte és de 9.664 euros ja que es manté durant l'any per utilitzar-la 4 o 5 vegades, per tant és ineficient."

A més, a partir de l´aplicació del nou sistema, el servei de permanències s'ubicarà a la clínica Verge de Meritxell, davant de l´hospital, fet que permetrà derivar-hi amb facilitat alguns pacients d'urgències en funció de l'aplicació del sistema de triatge. D´aquesta forma s'agilitarà l'atenció als usuaris i s'evitaran cues.

El nou pla de reestructuració del servei de permanències preveu que en dies o èpoques puntuals puguin ser dos facultatius generalistes els que l'atenguin Fins ara, aquest servei s'oferia al CAP d'Escaldes-Engordany, situat al Prat Gran.

Es preveu que fins al 41% de les visites a urgències hi puguin ser derivades.

Informa: Joan A. Sarmiento Imatge;Eduard Martinez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.