El Parc Natural de la Vall de Sorteny controlarà el nombre de visitants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Parc Natural de la Vall de Sorteny regularà el pas de turistes i excursionistes. L'espai ha pres aquesta decisió per controlar l'afluència de visitants, que en els darrers dos anys s'ha incrementat en un 30%.

El Parc Natural de la Vall de Sorteny ha presentat un pla estratègic per avaluar i gestionar la capacitat de visitants que pot suportar el parc. L'objectiu de l'espai és controlar l'afluència d'excursionistes i evitar que l'elevat volum de visitants malmeti l'ecosistema.

El 2015, unes 34.000 persones van visitar aquest espai natural. Una xifra un 30% superior a la dels darrers dos anys i que en determinats períodes, com a l'estiu, suposa un increment del 60%. El departament de Medi Ambient d'Ordino assenyala la necessitat de buscar l'equilibri en el pas d'excursionistes i turistes per tal de protegir el parc. Entre les estratègies estudiades, hi ha la de facilitar l´accés al parc a partir d´un vehicle llançadora o bé ampliar l´aparcament actual.

El pla rector definirà les zones del parc i els usos que s´hi destinen. Actualment, en un 40% del parc l'activitat ja està limitada, però s'inclouran noves zones de protecció com l'espai ubicat entre el pic de l´Estanyó i el pic de la Cabaneta, i algunes zones humides.

Informa: Marc Guadilla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.