El Pirineu rep un nou ós bru

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Pirineu rep un nou ós bru. La Generalitat ha alliberat un nou exemplar d'aquesta espècie per reforçar la seva presència al territori. L'ós alliberat al parc natural de l'Alt Pirineu, concretament a Llavorsí, és un mascle adult procedent d'Eslovènia.

Emmarcat en el proograma europeu PyrosLife, l'alliberament del nou exemplar pretén millorar la variabilitat genètica de l'espècie i assegurar la seva recuperació al Pirineu. La decisió s'ha pres després de comprovar que el darrer exemplar mascle alliberat al territori no s'ha reproduït i per tant tots els óssos nascuts fins ara són fills i néts de Pyros, l'exemplar reintroduït el 1997 i que el Consell General d'Aran ha enregistrat a principis d'aquest mes de maig (vídeo i foto).

A Andorra és infreqüent l'avistament d'óssos. Són els banders els encarregats de fer-ne la vigilància i recollir els indicis del seu pas.Precisament els banders han participat en una reunió amb agents rurals catalans i França per tal d´establir metodologies conjuntes de treball.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.