El preu dels carburants assoleix mínims històrics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nova baixada del preu dels carburants. El 2016 comença amb bones notícies per als usuaris de gasoli i gasolina, que veuen com omplir el dipòsit els surt més barat cada cop. De fet, la cotització del petroli a nivell mundial es veu afectada, sobretot, pel trencament de relacions entre l'Iran i el principal productor del món, l'Aràbia Saudita.

Les fluctuacions del preu del petroli ja s´han deixat notar aquest inici del 2016. De fet, el preu del gasoli ha arribat a límits que no es veien des del juliol del 2009.

Una situació que beneficia compradors i venedors, i que ara per ara, no s'hauria de revertir. Des de les estacions es mostren prudents perquè el preu del petroli pot variar força en només uns dies, però creuen que el preu s'hauria d'estabilitzar o fins i tot baixar encara una mica més: "tot sembla indicar que no ha de pujar però qualsevol esdeveniment important afecta el petroli" ha comentat el predident de l'Associació d'Importadors i Distribuidors de Carburants d´Andorra, Ramon Visent.

La baixada de preus agrada, evidentment, als usuaris, que veuen com el dipòsit s'omple ara per menys euros. Una diferència que encara és més evident si es compara el preu de la benzina al Principat amb el dels països veïns.

El preu del petroli, que tradicionalment es fixa en la marca del barril de Brent, és un dels materials que més fluctuacions pateix. Segons Visent la baixada actual ve motivada per un descens del consum dels països emergents, sumat a un augment de l'oferta de producció generada per països com Rússia i l'Iran. També hi afecta la situació que es viu a l´Aràbia Saudita, el principal productor de petroli mundial.

Informa: Judit Pedrós    Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.