El PS acusa el Govern d'inacció i anuncia que participarà en el procés penal per les irregularitats al SAAS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Agre debat el que ha tingut lloc entorn de les irregularitats detectades al SAAS. El PS ha acusat el Govern d'inacció i ha anunciat que si s'obre una causa penal per aquest tema s'hi presentaran com a part. Antoni Martí ha negat que s'hagin quedat de braços plegats. Ha dit que al SAAS sempre hi ha hagut irregularitats administratives i que s'ha de treballar perquè es compleixi la llei. El Govern ha confirmat, a més, que Actua manté els contactes amb l'Institut Marquès i que s'està redactant la llei sobre aquest àmbit.

El Partit Socialdemòcrata ha acusat el Govern d'inacció i de no assumir les seves responsabilitats. Rosa Gili ha demanat si les amistats personals de membres de l'executiu amb alt directius del SAAS impedeixen prendre mesures i ha anunciat que el PS es presentarà com a part si s'obre una causa penal. Gili ha plantejat al cap de Govern si "li preocupa realment el dèficit creixent i la mala gestió en la sanitat o només ens ho vol fer creure". Ha afegit que "tothom ha vist aquests dies que el concepte del que és ètic, tolerable i legal del cap de Govern ha quedat demostrat en els seus actes i declaracions surrealistes". La consellera ha acusat Martí de defensar "el que és indefensable". 

Antoni Martí ha criticat la duresa del debat. Ha recordat que s'ha obert un expedient administratiu i s'ha portat el dossier a la fiscalia. Ha dit, però, que el més important és que el SAAS compleixi la llei escrupolosament i millori la planificació de les inversions. Antoni Martí ha negat que sigui qüestió d'amics. "Li puc dir en francès, espanyol i xinès però el què dic després ho interpreta a la inversa", li ha dit a Gili afegint que "assumeixo les responsabilitats que em pertoquen". Ha reconegut "obertament que hi ha irregularitats perquè així ho manifesta el Tribunal de Comptes, que sempre n'hi ha hagut, que puc admetre que ara n'hi ha més i que hem de mirar d'esmenar-ho"

El debat ha derivat cap a la reforma sanitària. El Govern ha manifestat  que buscarà fórmules de participació dels grups fora del fallit pacte d´estat. El ministre Carles Álvarez ha descartat una pujada de les cotitzacions per fer front al dèficit sanitari. El Govern també ha confirmat que Actua manté els contactes amb l'Institut Marquès i que s'està redactant la llei que de cobertura a aquesta activitat. Una llei que es vol entrar a tràmit abans de la primavera del 2017.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.