El públic aplaudeix la crítica teatral al sistema educatiu de la postguerra espanyola a "El Florido pensil" de Lloll Bertran
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Expectació al Centre cultural lauredià per veure el muntatge protagonitzat per la televisiva Lloll Bertran, que arribava amb el vistiplau general tant de crítica com de públic de Catalunya.
La proposta, "El florido pensil, nenes" basat en la novel·la d'Andrés Sopeña Monsalve, explica el dia a dia de cinc noies sotmeses a la il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l'Espanya de la postguerra.
La dona va ser el principal objectiu de l'empresa moralitzadora, ja que resultava que estava naturalment destinada al matrimoni i a les labors domèstiques i en això es posaven d' acord gairebé tots: la mestra, el capellà, els pares… Tot des d'un punt de vista on l'humor predomina i en general invita a la reflexió que va comptar amb l'aplaudiment del públic andorrà.
En tots els escenaris de l'acció es veu reflectit, de vegades a les clares, de vegades de forma més retorçada, que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.
Informa: Joan A. Sarmiento