El retaule de Sant Guillem ja està restaurat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest diumenge s'ha presentat la restauració del retaule de Sant Guillem de l’església parroquial d’Ordino, que també compta amb una nova il·luminació que destaca l'obra. Els treballs han sigut sobretot de neteja de la brutícia superficial, que, amb el pas dels anys, havia ennegrit les imatges fins a deixar-les quasibé invisibilitzades.

L'església parroquial d'Ordino té una rica col·lecció de retaules. Entre els quals el de Sant Guillem, restaurat recentment, i que ara incorpora una nova il·luminació de leds per destacar els treballs fets. Han estat dos mesos per eliminar la brutícia superficial, que amagava la policromia d'algunes parts de l'obra d'art. Ara es pot veure amb tot detall una predel·la daurada amb àngels i cornucòpies, així com les imatges de Sant Francesc Xavier i l'aparició del nen Jesús a Sant Antoni de Pàdua, que emmarquen l'escultura central de Sant Guillem amb la corona als peus. Completen el retaule la Mare de Déu del Dolor, la del Carme i la Crucifixió al segon pis, coronades per un àtic amb el Pare Etern.

La restauració, a càrrec de Lourdes López i Mireia Tarrés, ha servit per eliminar els efectes de la humitat i la temperatura, però sobretot de la contaminació ambiental que havia ennegrit les imatges. A la mateixa església podem trobar altres obres singulars com el retaule de la Immaculada, una de les peces més refinades de la retaulística andorrana.

Informa: Rubén Carcellé Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.