El SAAS no s'oposa a la radioteràpia però vol estudiar-ne la viabilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot allò que sigui aportar valor afegit al SAAS és benvingut. Així s'ha pronunciat el seu director assistencial sobre la possibiltiat que l'Institut Oncològic Baselga ofereixi el servei de radioteràpia a l'hospital. Joan Martínez deixa clar que el SAAS no s'hi oposa, però destaca la necessitat d'estudiar-ne la viabilitat. Afegeix que el guanyador del concurs que prepara el Govern hauria d'aportar suport a l´estructura oncològica actual. Per exemple formació o assajos clínics.

Fa un mes es va fer públic que el Govern prepara un concurs per oferir el servei de radioteràpia a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell. Una fórmula amb la qual es voldria fer aterrar a Andorra l´Institut Oncològic Baselga.

Aquesta qüestió va generar tensió entre l´executiu i el SAAS, que qüestionava que un proveïdor de serveis privat controlés recursos que són del SAAS. Avui el seu director assitencia, Joan Martínez,l ha aclarit que l'organisme no s'oposa que s´ofereixi radioteràpia, però ha afegit que cal estudiar "si és viable tenir un aparell de radioteràpia aquí o si no ho és i es tracta de fer un acompanyament excel·lent al malalt, no només en radioteràpia sinó també en cirurgies que no es fan aquí". "Si s'implanta afegirà valora afegit sense cap dubte perquè els malalts no hauran de marxar", ha afegit.

El director assitencial del SAAS creu que la qüestió de la viabiltiat de la radioteràpia es plantejarà a les bases del concurs, que encara no estan redactades. A més, manifesta que "si es presenta l'Institut Baselga també plantejarà en quins conceptes es pot fer viable la radioteràpia aquí". Recorda que "no és només comprar un aparell, sinó també tenir radioterapeutes i radiofísics treballant-hi". A més, ha dit, "també s'ha de veure si es poden captar pacients de fora o no".

Martínez també ha apuntat que l´àrea d´oncologia de l´hospital està molt ben endreçada i que, per tant, el que hauria d´aportar un privat és valor afegit. Per exemple, i a banda de la radioteràpia, segones opinions, formació als oncòlegs del país, assajos clínics o diagnòstics de biologia molecular.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Robert Querol

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.