El sector elèctric se suma a l'aposta per les renovables amb el mínim impacte sobre el paisatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els distribuïdors d´energia s´han adherit al pacte pel desenvolupament de l'estratègia nacional del paisatge. En el marc de la Jornada sobre paisatge i energies renovables, diferents representants del sector i la ministra Sílvia Calvó han signat el conveni per treballar conjuntament pel desenvolupament i la implementació de les energies renovables.

El sector energètic s´ha sumat a les accions del Govern en el desenvolupament i l'aplicació de noves estratègies per produir energia a partir de fonts renovables. Un dels objectius principals del conveni signat amb el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat és que abans del 2020 un 33% de l'energia provingui de fonts verdes.

Des de fa mesos, el Govern treballa en aquest sentit. El ministeri de Sílvia Calvó està analitzant dues zones per a la instal·lació d'aerogeneradors. L'executiu, a més, continuarà fomentant l'energia fotovoltaica i l'hidràulia. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha explicat que “ara entrarem a implementar el pla sectorial d’infraestructures energètiques” que espera tenir enllestit a finals d’any i que representarà “la implantació d’aerogeneradors, energies fotovoltaiques i altres instal•lacions de cogeneració que tenen una implicació en el paisatge i, per tant, treballar des de l’origen pensant en el paisatge és important”.

El pla sectorial d'infraestructures energètiques preveu la construcció d'instal·lacions per produir energia renovable, amb un impacte mínim en el paisatge. Precisament, en el marc de la Jornada sobre paisatge i energies renovables s'ha discutit sobre els avantatges d'Andorra per ser un referent en la transició cap a una societat amb poca dependència energètica del carboni. El director de l´Observatori de la Urbanització (UAB), Francesc Muñoz, creu que “és una molt bona possibilitat en un territori que pot ser un laboratori a escala europea on es poden plantejar dinàmiques i una avantatge important és l’estratègia nacional del paisatge”.

Aquesta jornada és la tercera d´aquest tipus que es realitza, després que anteriorment es discutís sobre l´impacte paisatgístic de les estacions d´esquí i l´agricultura en el territori.

Informa: Marc Guadilla Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.