El segon any del programa Engega es dota amb 850.000 euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern destinarà 850.000 al segon any del programa Engega. Es mantenen els preus de les subvencions als vehicles 100% elèctrics i es redueixen als que són híbrids endollables. També s'ha signat un conveni amb FEDA i les distribuïdores perquè es faci una única targeta de recàrrega vàlida a tot el país.

L´executiu va iniciar l'any passat un programa de tres anys per fomentar l´ús del vehicle elèctric i situar Andorra entre els estats europeus capdavanters en aquest tipus de transport. Enguany la partida destinada a aquest projecte és de 850.000 euros. Els ajuts es donaran fins al 15 de novembre o bé fins que s'esgotin.

La principal diferència respecte de l´any passat és que le ajudes als vehicles 100% renovables es mantenen igual, però es rebaixen les que es donen per a la compra d´híbrids endollables. El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha expilcat que "el que volem és que es fomenti el vehicle 100% elèctric, però hem entès que l'híbrid endollable és molt eficient i que també l'hauríem de continuar ajudant". Els diners pel desballestament també es mantenen.

Pel que fa als carregadors públics, actualment n´hi ha 15 i la xifra s´ampliarà fins a 37 el 2018, 35 dels quals seran ràpids. El seu ús serà gratuït si és menor a dues hores i de 5€ l'hora a partir d´aquí. Es treballa perquè una única targeta pugui servir per recarregar en qualsevol punt del país. En aquest sentit la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha indicat que "FEDA està treballant per construir una plataforma única" i que "espera que les distribuïdores puguin treballar conjuntament amb ells perquè estigui disponible per l'usuari el més aviat possible".

Calvó també ha remarcat que aquest fet suposaria que "els carregadors estiguin visibles i indicat a internet perquè el turista pugui identificar ràpidament on té un carregador".

Pels usuaris que vulguin instal·lar-se un punt de càrrega a casa, se´ls proposarà un carregador més ràpid que els actuals i amb un cost de lloguer. Cada persona podrà tenir ajuts per un màxim de 3 cotxes i les empreses hauran de vincular cada venda a una persona física. Actualment hi ha 151 vehicles d´aquest tipus al país.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Robert Querol
Locució: Marc Guadilla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.