El segon any del segell de qualitat del pollí permet doblar-ne el consum
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El consum de la carn de pollí s'ha doblat el segon any d'implantació del segell de qualitat, i s'ha arribat gairebé a la setantena d'animals sacrificats. Pel que fa al relleu generacional del sector, continua preocupant el departament, que ja comença a notar una tendència a mancomunar explotacions.
El primer any d'implantació del segell de qualitat de la carn de pollí va servir com a prova pilot. Ara, acabat el segon any, el balanç que se'n fa és força positiu.I és que s'ha multiplicat per dos el nombre de poltres sacrificats per posar la carn a la venda. El gerent de Ramaders d'Andorra, Gerard Martínez, afirma que "el nombre ha estat d'uns 68 caps". Conclou, per tant, que " ha tingut força bona acollida i ha anat molt bé".
Pel que fa a la resta de carns amb segell, el nombre de caps que s'hi han destinat és similar al de la campanya anterior: uns 100 bous, 600 corders i gairebé 800 vedelles. Ara el que preocupa és com es mantindrà la xifra els propers anys, per la dificultat de trobar, ens molts casos, relleu generacional. El director d'Agriculttura, Landry Riba, veu "una tendència que poc a poc es va instaurant". I és " que petites explotacions s'acabin ajuntant per formar estructures més grans i mancomunar els esforços".
Actualment a Andorra hi ha unes 315 explotacions. A banda dels propietaris que s'hi dediquen, les explotacions també donen feina a 280 assalariats.
Informa: Judit Pedrós
Imatges: Xavi Fajardo