El síndic reconeix a RNA la preocupació del Consell per la inestabilitat durant la campanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El síndic general ha reconegut a Ràdio Nacional la preocupació del Consell General en conjunt per la inestabilitat que podia provocar el trencament entre Cd'I i DA i la situació generada entorn de Rosa Ferrer. Vinceç Mateu creu que la inestabilitat parlamentària hauria agreujat els problemes que el país arrossega. Per aquest motiu, ha seguit de prop i ha conversat en diverses ocasions amb Carles Jordana sobre la seva continuïtat al grup Demòcrata. La darrera, dilluns.

Vicenç Mateu ha assegurat que la situació generada durant la campanya electoral entre el Govern i Rosa Ferrer era anòmala i ha assenyalat que el problema d'inestabilitat al Consell General que podia provocar preocupava el síndic general i també el Consell General en conjunt, ja que podia empitjorar els problemes pels quals ha travessat el país. També ha recordat que s'ha d'aprovar el pressupost i que s'ha de concretar la venda de Vall Banc. Segons Mateu, "Andorra el que menys necessitava era augmentar la inestabilitat". "Les agències de rating han baixat la valoració del país. Si, a més, entressim en situació d'inestabilitat política, la valoració encara baixaria més", ha afirmat.

El síndic general ha reconegut que per aquest motiu ha estat molt pendent dels moviments que hi podia haver i n'ha parlat diverses vegades amb Carles Jordana, que sempre els ha tramès un missatge de tranquil·litat. La darrera conversa va ser dilluns. Ha explicat que "és un tema que hem seguit perquè ens podia portar un canvi en la composició del Consell" i que el mateix Jordana "entenia que Andorra la última cosa que necessita és inestabilitat parlamentària". "A Andorra hem tingut una ferida molt gran (en referència a BPA) i perquè es pugui cicatritzar necessita una mica de pau i tranquil·litat", ha conclós.

Mateu ha destacat que la situació entorn de Rosa Ferrer ha estat l'única que clarament podia provocar una lectura en clau nacional de les eleccions comunals. Pel que fa a l'abstenció, ha confirmat que està relativament preocupat. Creu que l'augment del cens electoral, la proximitat entre eleccions i certs moviments polítics i pactes han afectat el vot.

Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.