El sindicat de la policia CFPA recorrerà la decisió de la Batllia d'arxivar el cas de les escoltes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El sindicat CFPA recorrerà la decisió de la Batllia d´arxivar la causa de les escoltes telefòniques de la policia entre 2008 i 2010, un cas que va motivar ara fa dos anys la destitució dels directors del cos, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert.

Els agents que van ser escoltats consideren que se'ls va vulnerar el dret a la intimitat i per això han demanat al sindicat que els aplega que actuï. A més, presentaran una querella, una decisió que no van prendre en el seu dia ja que només es van afegir com a part a la causa. Un altre afectat per les escoltes també ha anunciat que recorrerà l´arxivament. Argumenta que no s´han practicat les diligències que s'havien demanat i que el cas ha estat encallat durant dos anys. Ara demanarà de nou que les proves es realitzin.

La batlle encarregada del cas, Canólich Mingorance, ha arxivat la causa en considerar que no hi ha proves que les escoltes es fessin voluntàriament i que ningú les ordenés. Argumenta que la investigació realitzada durant la instrucció no permet determinar si la gravació en continu del sistema de trucades de la policia es va produir per un error tècnic o perquè el mecanisme es va programar. La batlle ha pres aquesta decisió amb l´informe positiu de la fiscalia.

Aquest cas va causar un important daltabaix a la policia a inici del 2014, quan la batlle va decidir inculpar Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, que van ser destituïts pel cap de Govern. Les escoltes es van produir entre el 2008 i el 2010 i van afectar una vintena d´agents. Es van descobrir casualment per un tècnic informàtic.

Informa: Ana Alamán Locució: Hèctor Romance

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.