El sotsoficial detingut per disparar contra l'edifici de la policia reconeix els fets i queda en llibertat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En llibertat el sotsoficial de policia que va disparar contra l'edifici de la policia. Va ser detingut ahir i ha estat alliberat després d'un judici ràpid en el qual ha reconegut els fets. L'acusat, a qui s'ha condemnat a pagar els costos dels desperfectes, ha demanat la jubilació després d'haver estat inhabilitat. El cos d'ordre investiga si el cas pot tenir relació amb l'impacte d'un projectil al restaurant Borda Raubert al desembre i amb els trets contra el domicili del ministre de Finances, Jordi Cinca, fa quatre anys.

Els sotsoficial de policia que va disparar contra l'edifici de policia ha estat alliberat després d'una ordenança penal, és a dir, una mena de judici ràpid en què les dues parts s'han posat d'acord. L'agent, cap de la secció canina, ha reconegut els fets i ha estat condemnat a pagar els desperfectes pels quatre trets que hauria fet contra l'edifici de l'Obac.

Segons fonts coneixedores del cas, el sotsoficial ha demanat la jubilació del cos després d'haver estat inhabilitat. De fet, se li havia obert un expedient intern per una falta molt greu, que quedarà arxivat arran de la jubilació.

Les mateixes fonts expliquen que la policia investiga possibles connexions amb dos altres casos. D'una banda, per aclarir si té relació amb l'impacte d'un projectil a la finestra del restaurant d'un dels seus germans durant la campanya electoral de les comunals. De l'altra, per determinar si hi hauria connexió amb els trets contra el domicili del ministre de Finances, Jordi Cinca, el 2012.

Fonts policials expliquen que l'ambient al cos de policia està enrarit arran de les darreres informacions. Consideren que les conseqüències per al condemnat no s'adiuen amb la gravetat dels fets.

Informa: Andrés González-Nandín/Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.