El Superior confirma l'exculpació del batlle David Moynat de les acusacions de prevaricació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Tribunal Superior ha confirmat la sentència de Corts que exculpava el batlle David Moynat de l'acusació de prevaricació. Moynat hauria fet d'àrbitre i batlle en un testament, fet que va provocar la inculpació.

Recentment, el Tribunal de Corts va sentenciar que l'expresident de la Batllia durant 10 anys, David Moynat, no havia tingut cap tipus d´actuació susceptible de matèria penal ni cap connotació que pogués merèixer el processament. Moynat havia estat acusat de prevaricació culposa per un testament on havia fet de batlle però també d'àrbitre. Després de la resolució de la justícia es va arxivar el cas. Però la fiscalia va recórrer i ara el Tribunal Superior ha confirmat la sentència anterior. De totes maneres, el batlle haurà d'esperar que el Consell Superior de Justícia valori si hi ha d´haver algun tipus de suspensió o advertiment. 


El Tribunal Superior també ha confirmat la sentència de dos anys de presó, set mesos ferms i la resta condicional, per un conductor autor d'un delicte major d'homicidi per imprudència greu, d'un altre de lesions i també de conducció sota l'efecte de productes estupefaents, concretament cànnabis.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.