El temporer: un perfil que enguany ha portat unes 4.000 persones a Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
I ens fixem ara en la figura dels treballadors temporers. Dels prop de 4.000 arribats aquest hivern, la majoria treballen a hotels, restaurants i botigues. Malgrat que cadascun té les seves necessitats o motivacions per venir, tots ells comparteixen una manera de viure.
D'una banda hi ha els temporers per necessitat, que responen a un perfil concret: desocupats o amb feines temporals al seu lloc d'origen, vénen a Andorra per estalviar diners i per enviar-los a la família.
I de l'altra, les persones que han fet de la feina de temporada, d'estiu i d'hivern, una manera de viure.També n'hi ha que només encadenen temporades d'hivern.
Ara bé, tinguin el perfil que tinguin, tots tenen la mateixa reivindicació. Temporers i contractistes clamen perquè es faciliti l'accés a l'habitatge.
Informa i imatges: Francesc Aguacil
I de l'altra, les persones que han fet de la feina de temporada, d'estiu i d'hivern, una manera de viure.També n'hi ha que només encadenen temporades d'hivern.
Ara bé, tinguin el perfil que tinguin, tots tenen la mateixa reivindicació. Temporers i contractistes clamen perquè es faciliti l'accés a l'habitatge.
Informa i imatges: Francesc Aguacil