El tortell de Reis, protagonista a les taules

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El tortell de Reis es converteix en protagonista de les taules aquestes dates. Els forns i pastisseries han estat treballant intensament les últimes hores per satisfer la gran demanda d'aquestes postres.

En aquest forn van començar ahir a les 11 de la nit a elaborar tortells i han acabat al voltant de migdia. Unes 500 peces en total, ja que continuaran a partir d´aquesta nit i fins demà. El secret d´un tortell de qualitat és senzill. Segons el pastisser José Manuel Da Silva, es tracta sobretot "d'una bona matèria prima, i molt de carinyo".

El procés s´inicia amb l'elaboració de la massa, amb aigua de safrà, farina, pela de taronja, sucre i altres ingredients secrets, que varien en funció del mestre pastisser. Desprès es deixa reposar mitja hora. Es dóna forma al tortell i novament en repòs uns 10 minuts. Es decora amb la fruita i es deixa fermentar una hora mes. El forn ja està preparat per rebre les peces, degudament decorades amb fruites i una mica d´ou per donar-hi brillantor. El procés dura al voltant de dues hores. I pel que fa al preu, Da Silva el xifra entre els 6 i els 20 euros depenent del tamany i dels ingredients.

A banda del tortell, els pastissers tenen una gran demanda d´altres postres típiques de la cultura portuguesa, com ara el bolo rei, que es menja també la nit de Nadal, o de Franca, la gallete du roi.

Informa: Joan Anton Sarmiento Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.