El turisme a l'estiu creix menys del previst a causa de la punxada del mercat francès

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nombre de turistes ha crescut gairebé un 1% aquest estiu, malgrat el fort descens dels visitants francesos. Aquesta dada és lleugerament inferior a les previsions del ministeri de Turisme i Comerç i Andorra Turisme. Amb vista a l´hivern, l´objectiu és captar un 2% més de turistes, sobretot a través dels majoristes de viatges.

Entre juny i setembre han arribat al Principat 909.000 turistes, un 0,7% més que l´estiu passat. Les dades presentades pel ministeri de Turisme i Comerç i Andorra Turisme són inferiors a les previstes, sobretot per l´imprevist descens del turisme francès, que ha caigut un 7,5% en l´últim any. Una baixada que el ministre Francesc Camp ha vinculat als atemptats terroristes al país veí i que han fet perdre l'interès dels francesos per viatjar. Afirma que ho esperaven perquè els comerciants del Pas de la Casa ja els havien advertit de la situació. Destaca, però, que "si no hagués passat, hauríem arribat prop de l'objectiu". La resta, afegeix, "és positiu" perquè "el juliol s'està consolidant com un mes gairebé de temporada alta".

Més de 72.000 turistes han arribat a través dels majoristes de viatges. Una xifra que s´ha valorat positivament, sobretot per l´esforç de promoció turística que s´ha fet fora del mercat espanyol i francès.El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, posa també en relleu "les accions online sobretot al Regne Unit, un mercat clàssic que teníem por que es veiés afectat pel Brexit i sembla que no, al menys aquest any".

Per a l´hivern, s´espera l´arribada de 1.386.000 turistes, un 2,2% més que la temporada passada. L´objectiu és que més de 321.000 ho facin des dels aeroports de Barcelona, Tolosa i Alguaire a través dels majoristes.

Informa: Marc Guadilla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.