Eliminar el criteri de residència en el cobrament de les pensions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El representant dels pensionistes a la CASS, Jacint Risco, s'ha mostrat crític amb la decisió del Consell General pel que fa a la revalorització de les pensions. Assegura que els criteris de residència s'haurien d'eliminar per complet. 

A Ràdio Nacional, ha assenyalat que el Consell General no està facultat per imposar cap criteri pel que fa a les pensions contributives. Té clar que no és legal apujar o baixar les pensions segons on es visqui. Sobre l'afer de les pensions d'invalidesa, Risco creu que s'ha de deixar treballar a la fiscalia per arribar a una conclusió objectiva.

Ningú no s'ha adreçat a la defensora de l'afiliat

Des de la setmana passada la CASS està citant les més de 200 persones que han estat cobrant de més a través de les pensions d'invalidesa. Algunes ja han avançat que volen presentar al·legacions.

Amb tot, cap d'ells no s'ha posat encara en contacte amb la defensora de l'afiliat, Judith Silvestre, que es reivindica com una figura d'acompanyament i suport. Recorda que només pot actuar "si l'afiliat em ve a veure i m'autoritza" a ocupar-se del cas. 

Informa: Laura Cugat

Imatges: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.