Els accidents laborals augmenten i situen Andorra entre els primers estats d'Europa en sinistralitat
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El nombre d'accidents laborals ha augmentat el darrer any i s'ha situat en 3.600. Aquest escenari situa Andorra entre els primers estats d'Europa, amb una taxa mitjana nou vegades superior a la de la Unió Europea. Aquest increment ha provocat també que el 2016 s'hagin tramitat més baixes laborals.
La CASS va registrar al llarg del 2016 3.600 accidents laborals. Una xifra que representa un 5% més que el 2015. Aquesta dada marca una proporció de més de 9 accidents per cada 100 treballadors. Un valor molt superior a la mitjana europea, que se situa en poc més d'un per cada 100 treballadors.
L'augment d'accidents trenca la tendència a la baixa del 2015. Per sectors d'activitat, el comerç i la reparació de vehicles de motor són les que més incidents registren: un de cada cinc es produeix en aquests àmbits laborals. Per altra banda, on menys n'hi ha són als organismes extraterritorials, en treballs relacionats amb règims especials i a les feines domèstiques a la comunitat.
El 2016, més accidents laborals ha estat sinònim de més nombre de baixes laborals. Mentre el 2015 se'n van tramitar poc més de 1.600, l'any passat la CASS en va gestionar un 10% més fins a superar les 1.800. Per sectors, el comerç i la reparació de vehicles de motors són també les activitats que encapçalen aquesta llista.
Pel que fa a l'últim any, només dues dades es mantenen. La duració mitjana de les baixes laborals que se situa en 48 dies i el nombre de defuncions. Des de l'any 2013 no hi ha hagut cap mort per accident laboral.
Informa: Marc Guadilla