Els advocats de Rosell neguen el risc de fugida i les suposades comissions il·legals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els advocats de Sandro Rosell han demanat que s'anul·li el seu empresonament provisional perquè Rosell ha declarat que mai hauria cobrat comissions il·legals i no hi ha risc de fuga. A més, el delicte de corrupció entre particulars del qual se l'acusa només ho és a Espanya i no al Brasil i Andorra.

L'argument dels lletrats de Rosell per reclamar la seva llibertat són clars. D'entrada, exposen que ell va declarar que mai hauria cobrat cap tipus de comissions il·legals. Recorden que Rosell va explicar que els ingressos rebuts per la seva empresa responien a la intermediació, legal, feta a favor d'una empresa saudita. Afegeixen que el compte bancari de la companyia a Andorra es va cancel·lar el 2011 i els ingressos van ser regularitzats a l'Agència Tributària.

Els advocats també afirmen que el delicte de corrupció entre particulars només existeix a Espanya i no al Brasil o Andorra, llocs on suposadament hauria passat. A més, diuen que el presumpte organitzador de la trama, Ricardo Teixeira, expresident de la Federació de Futbol Brasilera, no ha estat denunciat ni perseguit al seu país.

Finalment, afirmen que el dret a la defensa de Rosell ha estat vulnerat ja que els advocats no han pogut tenir accés a tot els elements en què es basa l'acusació i això ha generat indefensió. Tampoc creuen factible el risc de fugida de Rosell ja que és un dels homes més coneguts del món, per haver estat president del Futbol Club Barcelona.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.