Els aspirants a policia afronten les proves físiques

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els aspirants a policia han passat aquest matí les proves físiques. Unes proves que simulaven el que es pot trobar un agent durant una persecució urbana. Avui han fet el circuït 88 homes i dones. Els exàmens de català i coneixement del país han eliminat una quarta part dels candidats.
L'estadi comunal ha estat l'escenari de les proves físiques per entrar al Cos de Policia. Les han fet 88 aspirants, un 75% del total que es va presentar a la selecció. La resta no ha superat els exàmens de català i de coneixement del país, que es van fer la setmana passada. Els sotsoficial de policia, Lluís Lorenzo, explica que amb les proves físiques es vol recrear una situació amb què es pot trobar un policia de carrer. En aquest cas, la persecució d'un delinqüent. Les proves consisteixen "en deu zones i són eliminatòries amb un temps parcial marcat inicialment".Els exàmens es puntuen sobre vint. Per no ser eliminats, els aspirants han de fer el circuït en un temps inferior als 13min 29seg els homes i als 15min i 59seg les dones. Pedro Brito és un dels aspirants i valora que les proves "són molt dures principalment pel fred" i per la resistència. Assegura que "fa tres anys eren més senzilles" i ara "si no tens fons, costa aconseguir un bon temps", que és el que serà determinant per superar les proves.La selecció continuarà les properes setmanes amb els exàmens de castellà i francès, els test psicotècnics i les proves mèdiques. El procés es conclourà a final de febrer. Els vint seleccionats finals començaran la formació com a policies al març.Informa: Ana Alamán Imatge: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.