Els bancs del país concedeixen més crèdits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els quatre bancs del país agrupats en l´Associació de Bancs han augmentat la inversió en crèdits el 2015 fins als 6.400 milions. Els dipòsits dels clients han superat els 11.000 milions, un 3,5% més que el 2014. Des de l'Associació de Bancs es fa una valoració positiva d´aquestes xifres.

Al llarg del 2015, la banca andorrana, agrupada en l'Associació de Bancs, ha pujat el nombre de crèdits atorgats, fet que segons aquesta entitat ha contribuït a la recuperació de l´economia. Concretament, la inversió en crèdits ha estat de 6.408 milions, amb un augment de l´1,1% respecte de l´exercici del 2014. L'Associació no va proporcionar dades de cada un dels bancs a l'exercici anterior però s'ha de recordar que el 2014 la majoria dels crèdits van ser concedits per Crèdit Andorrà i MoraBanc, amb un 70% del total.

Una altra dada que ha anat a l'alça són els dipòsits dels clients, que van tenir un creixement significatiu i es van situar en 11.178 milions, xifra que representa un augment del 3,5% respecte dels 10.799 milions d'un any abans.

Des de l´Associació de Bancs s´ha assegurat que el volum més gran de recursos gestionats i la pujada de l´activitat creditícia ha tingut efectes positius sobre els bancs. I això es produeix, tot i el mal comportament dels mercats financers, segons l´associació.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.