Els camions provinents de França hauran d'anar fins a la Jonquera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

ACTUALITZACIÓ: La neu fa que es restringeixi el trànsit als accessos a França als vehicles de més de 19 tones. Molts camions no poden accedir a Andorra ni pel Pas de la Casa ni per la Guingueta d'Ix, i això comença a posar en dificultats l´abastament de comestibles en algunes botigues. Per evitar que això passi, els camions de mercaderies provinents de França es veuran obligats a fer la volta fins a la Jonquera, perquè puguin arribar demà al matí a la frontera del riu Runer i subministrar els establiments comercials.
Els indicadors mostraven aquest matí a Canillo l´obligació d´utilitzar equipaments especials i les restriccions als camions de més de 19 tones per accedir a França. Els transportistes de mercaderies veuen com, des de dijous, és gairebé missió impossible arribar a Andorra ja que les autoritats franceses restringeixen el trànsit per motius de seguretat. Això suposa un problema de costos important per a les empreses de distribució. Per evitar mancances de productes en algunes botigues o supermercats, els camions hauran d'arribar a Andorra des de França a través de la frontera espanyola. I per fer-ho, hauran de fer la volta per la Jonquera i viatjar tota la nit.El director d'operacions d'NA Grup, Joan Espanya, assegurava que "tot el personal està pendent de que arribi aquesta mercaderia amb alimentació, congelats i refrigerats", fet al que s'ha d'afegir "el cost econòmic que té això en dietes i quilometratge", ja que manté que estan fent una mitjana de "300 quilòmetres més cada dia".Els transportistes creuen que les restriccions de trànsit a França són excessives. Això els obliga, sovint, a prendre algun risc. España reconeix que han "anat trampejant" i "alguna vegada hem passat sense permís perquè la situació era molt caòtica". Entén "la posició del govern francès per garantir la seguretat però és excessiva, no fa falta tallar la carretera les 24 hores".El neguit dels transportistes es combina amb el del sector turístic, que l´any passat va tenir pèrdues importants a causa de la neu. El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha xifrat entre "el 27% i el 38%" la pèrdua de mercat francès als mesos de gener i febrer del 2012.La neu torna a fer la guitza als transportistes de mercaderies. Això succeeix el dia en què estava prevista la visita de la prefecta de l´Arieja, Natahalie Martin, per parlar amb el Govern, entre altres qüestions, sobre els problemes recurrents amb els accessos a França. La visita s´ha ha hagut d´ajornar, precisament, per les inclemències meteorològiques.Informa: Xavi Palma Imatge: Meri Bellosta
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.