Els centres educatius amplien les eines per posar fre a l'assetjament escolar

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'assetjament escolar o "bullying" és un dels grans problemes al qual han de fer front els centres educatius. Per solucionar una problemàtica creixent, les escoles cada cop disposen de més eines per posar-hi fre.

La prevenció i la celeritat són els dos elements més importants a l'hora de combatre l'assetjament escolar, per això el protocol estableix que quan es detecta un cas s'ha de realitzar un pla d'actuació de 30 dies per posar fre a aquesta situació.

El Govern està treballant en la creació d'un Pla de Prevenció contra l'assetjament, per evitar que hi hagi infants que no denunciïn aquest tipus de situació. Un altre dels punts importants és el ciberassetjament.

Precisament, per prevenir i conscienciar sobre aquest tipus de casos l'Escola Sant Ermengol realitza diferents activitats, com el joc de la teranyina en el qual els joves prenen el rol dels diferents actors que participen en l'assetjament per entendre els sentiments de cadascú.

Tot i no disposar de xifres, el Govern ja ha anunciat que un cop finalitzi el curs d'enguany es donaran a conèixer les primeres dades al voltant de l'assetjament escolar.

Informa: Joel Romero
Imatges: M.Barrachina/J.Romero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.