Els comuns, d'acord amb la solidaritat econòmica entre parròquies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mandicó i Torres han coincidit com a portaveus de la reunió de cònsols. A la trobada han analitzat la darrera reunió en la negociació de les transferències. Els comuns estarien d'acord amb la proposta presentada pel Govern que preveu la introducció de variables que compensarien les diferències entre parròquies, com ara la solidaritat amb els comuns en dificultats, la llunyania entre nuclis o les vies secundàries.
Els cònsols han confirmat el desig que el projecte de llei no sigui excessivament esmenat per no perdre l´essència de la negociació. Han informat que en principi estan d´acord amb la proposta per al repartiment dels diners que introdueix noves variables, com ara criteris demogràfics, pernoctacions, conceptes de solidaritat, vies secundàries o llunyania entre nuclis, com ara el Pas de la Casa. Una sèrie de variables que compensarien les diferències entre les parròquies. "El gran avantatge del repartiment és que si analitzem els números globals del que estem cobran actualment amb el que cobraríem amb la proposta, més o menys tots ens quedem igual", insisteix en qualitat de portaveu el cònsol d'Encamp, Jordi Torres. A més, detalla que "es té en compte la gent gran, la infància, la solidaritat amb els comuns que ho passen pitjor, compliment normatiu, tota una sèrie de criteris nous més ajustats a la realitat".

Els cònsols acceptarien també la fórmula de revisió anual del PIB i mantenen l´acord de rebre al voltant dels 55 milions d´euros. Per a Josep Mandicó el més important és "aconseguir que els comuns continuïn tenint la mateixa força".

La reunió de cònsols ha informat que els comuns continuaran pagant el personal del servei d´atenció domiciliària fins al 31 de desembre. Després ho farà el Govern.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Cristina Jubete
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.