Els comuns plantejaran a l'SDADV rebaixar la quota a la meitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els comuns plantejaran a la Societat de Drets d'Autor i Drets Veïns (SDADV) rebaixar a la meitat la quota fixa que hauran de pagar en concepte de drets d'autor. La proposta inicial representava un 7% dels ingressos d’una activitat cultural on hi hagi música, o del cost de l’esdeveniment en cas que sigui gratuït. Els comuns s'amparen en el fet que la llei permet discutir els criteris amb què es paguen els drets d'autor.

Inicialment els comuns havien de pagar en concepte de drets d'autor un 7% dels ingressos d’una activitat cultural on hi hagi música, o del cost de l’esdeveniment en cas que fos gratuït. Però les corporacions proposaran rebaixar al 3,5% aquesta quota.

Així ho ha anunciat el cònsol major d'Andorra la Vella, Marc Pons, que és qui dirigeix la comissió delagada amb els comuns que negocia amb l'SDADV. Pons recorda que la llei permet la discussió dels criteris sobre els quals s'aplica aquest càrrec.

Entre les coses que caldrà definir hi ha què s’entén per catxé dins d'un concert o què s’entén per producció i a partir d'aquí negociar. Els cònsols no volen que els imports per l'organització d'esdeveniments posin dificultats pressupostàries als comuns.

Pons afirma que hi ha un diàleg amistós amb l'SDADV perquè volen fer complir la llei. També que la societat que gestiona els drets d'autor és conscient que per a l’administració comunal es fa difícil.

Informa: Agències

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.