Els comuns, predisposats a acceptar una nova congelació de les transferències el 2017

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Antoni Martí ha assegurat que els comuns estan disposats a acceptar una nova congelació de les transferències el 2017, si és necessari. Així ho ha afirmat durant la visita, amb Consol Naudí, secretària de Relacions Institucionals, a Escaldes-Engordany, per començar a abordar amb els comuns la delimitació de competències.

El cap de Govern i Consol Naudí han acabat aquest matí la primera ronda de visites institucionals als comuns per tractar la delimitació de les competències i ha afirmat que els cònsols estan predisposats a acceptar una nova congelació de les transferències el 2017.

L'acord inicial preveia que el 2014, el 2015 i el 2016 es mantinguessin en poc més de 54 milions d'euros. Trini Marín, cònsol major d'Escaldes, hi ha donat suport. Ha afirmat que "si el Govern ho està passant malament, els comuns han d'estar al seu costat". Ha dit que si la congelació de les trasnferències "s'haguès d'allargar, estem disposats". Per la seva part, el cap de Govern creu que aquest és "un sentiment general de tots els cònsols". Opina que "no hia hauria inconvenient major si haguéssim de continuar un any més" amb la congelació.

El cap de Govern també ha assenyalat que l'executiu vol invertir més en les parròquies que no van tan bé, com Sant Julià de Lòria, i que els comuns haurien de mancomunar més serveis.

Informa: Pere Moliné Imatge: Josep M.Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.