Els comuns tindran autonomia per decidir el destí de les transferències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui també hi ha hagut reunió de cònsols, en què han comparegut el cap de Govern i la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació. En la trobada s'han avançat algunes de les qüestions explicades en el consell de ministres, i també s'ha informat del criteri favorable del Govern en la modificació de la Llei de transferències.

El portaveu de la reunió de cònsols ha informat aquest matí de les qüestions tractades. Entre elles, s'ha donat a conèixer el criteri favorable emès pel Govern sobre la modificació de la Llei de transferències als comuns. Segons ha explicat David Baró, cònsol de la Massana, els comuns tindran autonomia per decidir el destí de les transferències i podran eliminar l'obligatorietat de destinar el 80% dels diners rebuts des del Govern a inversió i el 20% a funcionament. A més, el romanent resultant de la inversió no realitzada en els darrers anys s'anul·la, començant el nou mandat a zero.

Altres qüestions tractades han estat les mesures per a la promoció del vehicle elèctric. Serà cada comú el que decideixi quins espais de la via pública hi dedica, així com la senyalització. Baró ha recordat que la Massana ja disposa de diversos punts de càrrega.

Encara en clau viària s'ha parlat de la informatització dels accidents entre els comuns i la policia, per tal d'unificar criteris, tenir una base de dades única i facilitar les estadístiques.

Informa: Rubén Carcellé Imatge: Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.