Els comuns valoraran si reclamen al Govern els imports dels expedients administratius prescrits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els comuns valoraran si reclamen al Govern els diners que han deixat de cobrar per la prescripció dels expedients administratius acumulats durant anys a la Batllia. La reunió de cònsols ha decidit començar per reclamar a la justícia els dossiers prescrits per fer una valoració econòmica i analitzar futures accions. També han impulsat mesures per poder netejar millor el cens, com ara que només creïn números de cens immigració i el registre civil.

Un cop solucionat el repartiment dels expedients pendents d´execució acumulats a la Batllia, ara els comuns han demanat el retorn dels dossier prescrits per calcular els diners que han deixat de cobrar i per valorar si demanen al Govern que se´ls compensi pels ingressos perduts. Per aquest motiu, la reunió de cònsols ha delegat a les parròquies d´Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp perquè es reuneixin amb el Consell Superior de la Justícia i facin la demanda. Després decidiran si engeguen noves accions. 

"Mirarem un per un els expedients", ha avançat el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, qui ha reconegut que encara no saben què faran després.

D´altra banda, els cònsols també han demanat l´aplicació de diferents mesures per poder fer més ràpida la neteja del cens de població. Es tracta de petites accions que evitaran duplicitats. 

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha explicat que "hi ha molts números doblats" i que s'ha fet una proposta de contractar dues persones per netejar aquests números.

Un altra mesura modifica el procediment per fer les altes i les baixes quan hi ha un canvi de parròquia de residència. També es va sol·licitar que la CASS tramités als comuns els certificats de defunció dels pensionistes que vivien fora del país.

Informa: Ana Alamán       Imatges: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.