Els cònsols valoren positivament fixar per llei el sou en la primera reunió del mandat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els cònsols no veuen amb mals ulls fixar per llei el seu sou, una regulació que s'hauria d'aplicar a d'altres càrrecs públics i que eliminaria debats i polèmiques. Ho han dit avui després de la primera reunió de cònsols de l'any i del mandat que s'ha celebrat a Canillo, fins on s'ha desplaçat el cap de Govern i la nova secretària d'Estat de Relacions Institucional, Consol Naudí.

Els cònsols veuen correcte fixar per llei els sous que han de cobrar, una mesura que s'hauria d´estendre a la resta de càrrecs públics. Asseguren que d´aquesta manera es posaria fi a les polèmiques. Recorden que la graella salarial dels cònsols es va consensuar el 2004 i no marca res més que uns màxims i uns mínims.

En aquest sentit el portaveu dels cònsols, Josep Mandicó ha subratllar que "seria interessant trobar una fòrmula perquè d'una vegada per totes s'acabi el problema." També com a portaveu dels cònsols, Jordi Torres ha afegit que considera que és un tema bo per a totes les entitats públiques: "Entenem que si disposéssim d'una llei que reglamentés de quina manera s'han d'establir els salaris en aquests organismes, ens facilitaria molt la feina a tots. Tothom sabria abans d'entrar quin salari li pertocaria en el seu càrrec i a partir d'aquí s'acabarien els debats."

Aquesta seria una de les qüestions que els cònsols podrien tractar amb la nova secretària d´Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, que s´ha presentat oficialment en la reunió celebrada a Canillo. Pròximament, Naudí iniciarà una ronda de converses amb els set comuns per copsar les inquietuds i començar a treballar: "Venim d'unes eleccions on no tots els mandataris comunals som els mateixos, és a dir, que les inquietuds poden ser diferents i que per tant és bo que en aquesta primera presa de contacte comencem a treballar sobre una base conjunta. Ja hi ha molta feina feta i crec que serà ràpid", ha assegurat Torres.

A la reunió també han participat el cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d'Administració Pública i Transports, Jordi Alcobé, que ha explicat el nou sistema de transport públic.

Informa: Ana Alamán Imatge: Marta Paixà

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.