Els detractors del conveni amb SAETDE mantenen que vulnera el codi de l'administració
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
24 hores després que fos rubricat l´acord d´intencions entre el comú d'Encamp i SAETDE, els principals opositors al projecte, liderats per Miquel Alís, mantenen el seu rebuig frontal. L'excònsol encampadà, recordem-ho, creu que el conveni vulnera el codi de l´administració si no es fa a través d'un edicte públic. Amb tot esperarà les accions que emprengui la minoria al comú.
Quan Jordi Mas, cònsol major d'Encamp, i Joan Viladomat, director general de SAETDE, van signar l'acord d'intencions, entre d´altres coses, per allargar la concessió fins al 2065 i donar llum verd a una important inversió de la societat al Pas de la Casa, van explicar el seu convenciment que el conveni s'ajusta plenament a llei.
Les explicacions no han convençut, ni de bon tros, els màxims detractors del projecte, liderats per l'excònsol major de la parròquia. Miquel Alís s'ha refermat en la seva oposició frontal. Manté que hi ha vulneracions flagrants del codi de l´administració perquè l´allargament del temps de la concessió a Saetde i l'ampliació del terreny que aquesta abasta, a més de la reducció del cànon, haurien de fer-se mitjançant un edicte públic obert a tothom.
Alís ha reiterat que, si la minoria comunal no actua contra l'acord rubricat aquest dimarts, el col·lectiu de ciutadans que encapçala portaran l'afer a la Justícia.
Mentrestant, els dos partits d'oposició comunal coincideixen a lamentar que no s'hagi informat prou bé, ni a ells ni a la ciutadania, d'un projecte tan ambiciós tot i veure'l amb bons ulls. Els socialdemòcrates, això sí, defensen que la concessió s´hauria d'haver fet a través de concurs públic. SDP, al seu torn, ha mostrat dubtes sobre la legalitat de l'ampliació dels terrenys de la concessió.
Informa: Jordi Cama