Els discapacitats reclamen la garantia dels seus drets i denuncien l'excessiva burocràcia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat. (FAAD) demana una nova llei de garanties que inclogui el signat en la convenció de l'ONU el 2013. Aquesta és una de les prioritats de la nova junta de la FAAD, que ara lidera Agustina Grandvallet. Els responsables de l'entitat han denunciat l'excessiva burocràcia i un cert alentiment en la posada en marxa de polítiques per als discapacitats, com a ara la d'inclusió laboral.

La FAAD reclama una nova llei de garanties dels drets dels discapacitats que reculli el contingut de la convenció de l'ONU en aquesta matèria que Andorra va signar el 2013 en la seva integritat. La nova junta de l'entitat, ara encapçalada per Agustina Grandvallet i Anna Parramon, no vol que les seves problemàtiques i reivindicacions quedin diluïdes a la llei d'igualtat, una llei a la qual donen, tot i així, ple suport. "Volem la nostra llei", ha dit el gerent de la FAAD, Jacint Risco

La nova junta de la Federació reivindica la participació dels discapacitats en l'elaboració de les normatives que els afecten. Reclamen gaudir dels mateixos drets que tothom. La nova presidenta de l'entitat, Agustina Grandvallet, reclama poder passar pels mateixos llocs que la resta de persones, "que els nostres fills estudien a les mateixes aules i l'arquitectura universal, que és el que preveu la convenció i el què venim reivindicant des de fa molts anys".

La FAAD ha denunciat l'excessiva burocràcia del país, un fet que perjudica els afectats i que provocat que l'entitat rebi a l'any més de 500 consultes, així com una acceleració en la posada en marxa dels nous programes d'inclusió laboral. Per donar més suport als afectats volen contractar un mediador o terapeuta ocupacional.

Informa: Ana Alamán Imatge: Robert Querol

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.