Els electors comencen a votar per dipòsit judicial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Avui comença el termini per fer efectiu el vot judicial a la Batllia. També fa dies que s´ha enviat la documentació per votar per correu. Es tracta d´una modalitat que va aprovar-se la tardor del 2013, després de la modificació de la Llei qualificada del règim electoral i de referèndum.

Els electors que vulguin votar anticipadament a la Batllia poden fer-ho des d´avui. En les passades eleccions generals van votar d´aquesta manera més de 5.800 electors, prop del 24%. També està obert el vot judicial per correu per als electors residents a l´estranger. En aquest cas, és un procés que funciona en tres fases: l´autorització per utilitzar aquesta modalitat de vot, l´enviament de les paperetes i informació electoral a l´estranger i, finalment, la recepció dels sufragis, que acaba de compabilitzar-se, com a data límit, el dissabte de la jornada de reflexió. És una modalitat de vot que va a l´alça i que funciona satisfactòriament.

Amb tot, el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, planteja una ampliació dels terminis per poder fer efectiu aquest vot: «Hi podria haver una modificació per ampliar el termini. Seria interessant analitzar el contingut de la llei i veure si podria ser modificada també en d'altres aspectes.»

L´altra assignatura pendent és la posada en marxa del vot electrònic. Un fet que permetria agilitar el recompte de vots i també abaratir costos, així com reduir residus. «Tenim països a Europa que utilitzen aquest sistema que al meu entendre funciona. Cal veure però si la classe política està preparada per afrontar una modificació d'aquest tipus. Tenim tres anys i mig abans les properes eleccions generals, el temps suficient per plantejar-ho seriosament.» ha manifestat Casadevall.

A les passades eleccions hi va haver 5 votants que no van poder fer efectiu el sufragi per correu per problemes amb els serveis de missatgeria. En aquestes eleccions, de moment, totes les remeses han arribat als destinataris.


Informa: R.Carcellé/R.Alberch Imatge:A.Cristòfol/Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.