Els estudiants de la Universitat d'Andorra augmenten un 12% aquest curs

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Universitat d´Andorra tindrà un 12% més de nous estudiants. El ministre d´Educació ha inaugurat el curs acadèmic, a l´auditori Claror. El passat, mig centenar d'alumnes van obtenir la seva titulació. Aquest any la novetat és el postgrau en gestió cultural, dins del programa transfonterer MIRO.

En total, 167 alumnes nous iniciaran el curs en alguns dels programes d´estudi que ofereix actualment la universitat. Pel que fa al nombre de matriculats, creix un 11% respecte del curs anterior i se situa en els 485. Per al curs vinent la universitat prepara noves formacions, com ara la de pilots comercials d´aviació. La formació continuada també és una altra àrea que es vol ampliar. El futur, segons el ministre d'Educació, Èric Jover, passa per potenciar la recerca i en aquest sentit el ministeri veu factible participar en projectes europeus tant de recerca con d´interncanvi. El ministre creu que s'ha d'apostar "per diferents vies, com la recerca i la internacionalització". Afirma que la Universitat té un important "rol a jugar en la diversificació de l'economia".

D´entre les noves formacions destaca el postgrau en gestió cultural, dins del programa transfronterer MIRO, dissenyat per la Universitat de Perpinyà. També hi participen la de les illes Balears, la de París i l'Institut de Ciències Polítiques de Tolosa. La formació conjunta vol respondre al desenvolupament del turisme cultural i ofereix una triple titulació, postgrau andorrà i màster a França i Espanya. En aquest sentit el Rector de la Universitat d´Andorra, Miquel Nicolau ha destacat un "primer pas per iniciar una formació en l’àmbit del turisme, un dels pilars de la nostra economia". 

El ministeri d'Educació ha anunciat que s'estudiarà un augment de la dotació pressupostària per a la universitat, per fer front als projectes d'internacionalització.

Informa:Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.