Els estudiants universitaris es retroben amb les famílies per festes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S'ha acabat el Nadal, època en què, com diu el refrany, cada ovella torna al seu corral. És el cas dels estudiants universitaris que, a partir d'avui, tornen a les ciutats on habitualment cursen les carreres respectives després de passar uns dies a casa.I marxen sempre amb la incògnita de saber si retornaran al país o preferiran començar la vida laboral a l'estranger.

La Caterina Santos i la Tamara Dacal són dues estudiants de Comunicació i Periodisme Audiovisual a Lleida, que ara fa un any van decidir marxar del país per poder formar-se en allò que més els agrada, la comunicació.

Pocs dies abans de tornar a la seva rutina habitual, les dues tenen molt clar que aquestes vacances de Nadal han servit per retrobar-se amb la família i els amics.

Malauradament, no s´han retrobat amb tot allò que desitjaven. "La neu ens ha deixat tirades, ens hem quedat amb ganes", explicava la Caterina.

Les dues coincideixen en el fet que el canvi més gran ha estat el fet d´haver d´emancipar-se dels pares. Les pors del primer any ja han fugit i en el segon any ja es troben més còmodes i establertes."Et relaxes una mica més", diu la Tamara.

Aquestes vacances, però, com la majoria d´estudiants han hagut de continuar estudiant pels exàmens dels pròxims dies, malgrat que sempre hi ha moments per gaudir d´aquestes dates.

Tot i que encara es troben en el seu segon any, encara no tenen gens clar si tornaran al país, un cop acabin la carrera o sí pel contrari buscaran altres opcions fora. Per la Tamara "depèn del futur", mentre que la Caterina assegura que dubta entre treballar o continuar estudiant.

Tot plegat, una pausa per gaudir del país durant les vacances de Nadal.

Informa: Joel Romero Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.