Els eventuals amb més de sis anys d'experiència podran presentar-se als edictes públics d'Educació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El personal educatiu eventual que tingui més de sis anys d'experiència podrà presentar-se als edictes públics encara que no compleixi els requisits de titulacions. És un dels canvis de la futura llei d'educació. També preveu avaluacions periòdiques de la qualitat i un nou tracte a la discapacitat.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior ha presentat l'avantprojecte de la nova llei d'educació al Consell General. Eric Jover ha explicat els grans objectius del text: estructurar el sistema educatiu i reflectir-hi l'evolució que ha tingut el darrer quart de segle. "Hem tingut la sort que, encara que la llei antiga sigui del 94, els diferents col·lectius associats a l'educació, tant a les escoles com al ministeri, han anat adequant la realitat de l'ensenyament del sistema educatiu andorrà a la necessitat de la societat", assegura, però.

Una de les novetats és la transitòria que permetrà als eventuals del sector educatiu presentar-se als edictes públics. "Marquem, gràcies a una transitòria que, aquells eventuals que portin un mínim de sis anys al sistema educatiu amb bones avaluacions, encara que no compleixin amb els requisits actuals de titulació, puguin o bé continuar com a eventual o presentar-se a edictes", detalla.

La nova llei també obligarà el Govern a fer avaluacions periòdiques, tant a nivell intern com a extern, amb l'objectiu de fer propostes de millora.

També canvia el tracte a la discapacitat. Es passarà del punt de vista de la integració al de la inclusió.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Sergi Linares
Locució: Jordi Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.