Els fallaires, a la recerca de l'argolla del Gran Carlemany

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els fallaires major i menor d'Andorra la Vella ja tenen relleu. Són Eduard Oroñez i Alba Garreta. Com cada estiu, un seguit de proves enmig de la natura han decidit qui serien els relleus al títol. Des de ben d'hora desenes de membres de l'associació han participat en les activitats plantejades pel fallaire major del 2013.

La vall d'Incles és un dels punts d'Andorra més transitats per turistes, sobretot a l'estiu. Però segurament molt poques d'aquestes persones coneixen els secrets i llegendes que guarda aquesta vall.

Tan bon punt s'hi accedeix des de la carretera general, els camins s'estrenyen i s'atura el temps. Els caminants poden trobar una pedra, que recorda el pas de mossèn Cinto Verdaguer per unes muntanyes que el van enamorar. L'altra gran llegenda és la de l'argolla del Gran Carlemany. Diuen que hi va lligar el cavall i que, la nit de Sant Joan, l'argolla es transforma en or.

Justament, aquest és el punt de partida dels fallaires, que cada any la cerquen pels paratges d'Incles amb tot un seguit de proves que decideixen qui són els nous fallaire major i l'infantil. Avui tocava provar la confiança, amb una cursa de sacs amb els ulls embenats.

Queden 21 dies per a la crema de falles. I tota aquesta experiència quedarà plasmada en un documental, que s'estrenarà passat l'estiu.

Informa / Imatge: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.