Els funcionaris denuncien en una carta al síndic l'imcompliment de la llei del pla de pensions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La plataforma sindical ha enviat una carta al síndic general perquè el Govern no ha complert algunes de les disposicions que estableix la llei de creació i de regulació del pla de pensions de la Funció Pública.

Concretament, la plataforma li reclama mesures pel fet que l´executiu no ha elaborat el reglament regulador dels partícips en la comissió de seguiment del pla de pensions. Segons la llei, el termini es va exhaurir l´1 de setembre. També denuncia que tres mesos després d´aprovar-se la reforma de les jubilacions dels funcionaris, encara no s´han fet les simulacions de la jubilació que percebria cada treballador. Aquest, han recordat, és un compromís que el Govern va adquirir en seu parlamentària durant el mes de juny, assegurant que els sindicats disposarien de les simulacions abans del setembre.

El portaveu de la Plataforma Sindical, Gabriel Ubach, ha assegurat que  "el Govern no ha tingut en compte les recomanacions ni les demandes dels sindicats de l’administració en tot el procés d’aquesta llei. I ara que ha entrat en vigor tampoc ens faciliten la documentació necessària perquè nosaltres tinguem elements per poder decidir." 

La plataforma sindical vol el suport dels grups del parlament i que aquests demanin explicacions al Govern pel retard en el procés. A més, els sindicats es reuniran per analitzar altres possibles accions contra l´executiu.


Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.