El Govern descarta mesures de seguretat addicional i els geòlegs recomanen vigilar la zona del despreniment

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El  Govern assegura que, per ara, no és necessari prendre cap mesura de seguretat addicional a prop del rec del Solà, on aquest dimarts al vespre s'ha produït un nou despreniment. Els estudis que han fet els geòlegs aconsellen fer un seguiment més exhaustiu dels blocs rocosos. L'incident no ha afectat persones ni immobles.

Jordi Cinca ha afirmat que la zona on aquest dimarts hi va haver un despreniment de rocs, prop del rec del Solà, té un risc relativament controlable. Per tant, ha afegit que no s'ha considerat oportú evitar el pas dels veïns. "És una qüestió d'equilibri entre el risc i els impediments que generaràs a les persones de la zona", ha afegit el ministre portaveu.

Els rocs que es van despendre de la muntanya tenien un metre cúbic cadascun i haurien topat amb les feixes. Ni tan sols van arribar a les xarxes de protecció. 

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat que el vessant no afecta la zona habitada, però que els geòlegs que han comprovat la zona aquest dimecres al matí recomanen que es faci un seguiment constant i un estudi per immobilitzar-hi els rocs.

El despreniment es va produir per causes que encara s'ignoren, però des de l'executiu s'afirma que és un fet habitual, tenint en compte la zona.

Informa: Judit Pedrós/Pere Moliné   Imatge: Josep M. Garcia

Informa: Judit Pedrós/Pere Moliné     Imatge: Jordi Seabra/JM.Garcia / J.Romero     Foto: Marc Pons

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.