Els grups presenten 221 esmenes a la llei de la CASS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La de crear una branca per a prestacions d'atur és una de les 110 esmenes que els socialdemòcrates han presentat a la modificació de la Llei de la CASS. El grup mixt n'ha presentat 72 i els demòcrates, 38.
El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de modificació de la Llei de de la CASS. Conscient que és pràcticament impossible que prosperi, també hi ha presentat 110 esmenes ordinàries. Tot i que està d'acord en algunes mesures dels demòcrates per reduir la despesa de la CASS, proposen augmentar les cotitzacions a partir del 2016.La consellera socialdemòcrata Mariona González ha explicat que per "garantir la sostenibilitat s'han d'augmentar els ingressos i no únicament disminuir les prestacions". Creu que "les propostes de DA són radicals i extremistes perquè ho concentren tot a retallar les prestacions i deixar les grans preses de decisions per després de les eleccions".El grup mixt, per la seva banda, ha presentat 72 esmenes. Entre d'altres, els consellers de Socialdemocràcia i Progrés proposen una revalorització mínima de les pensions, un rol més important al Consell General per controlar la gestió financera de la CASS o que es computin drets a aquells que han cotitzat en altres sistemes de seguretat social. La consellera Sílvia Bonet ha dit que també creuen que "està bé controlar les despeses però s'han d'augmentar els ingressos" i, per tant, proposen "plantejar un augment de les cotitzacions" obrint la porta a fer-ho progressivament cada any, però a partir de la Llei del pressupost.Finalment, el Grup Parlamentari Demòcrata ha presentat 38 esmenes. Destaquen una esmena per permetre que els metges amb conveni es puguin continuar finançant per la CASS i una altra de relativa als percentatges de copagament. DA vol que la parapública pugui finançar des del 50 % i fins al 90 % dels serveis, en comptes de fins al 80 %, com preveu el projecte. El conseller Xavier Montané considera que "tenir un marge tan ampli permet que prestacions que ara la CASS no estaria disposada a finançar en un 75 %, amb un finançament més petit sí estaria disposada a assumir".El Grup Parlamentari Demòcrata demanarà a la comissió permanent que habiliti dies per poder treballar el projecte de llei durant els mesos de gener i febrer.Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Josep M. Garcia
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.