Els horts de Segudet tanquen les activitats del Dia Mundial de l'Alimentació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En el marc del Dia Mundial de l'Alimentació el col·legi de dietistes i nutricionistes d'Andorra ha organitzat una activitat als horts socials d'Ordino que pretén introduir el públic en les pràctiques agrícoles, alhora que s'informa sobre la importància de tenir una alimentació sostenible i responsable amb els aliments.

Amb portes obertes de bat a bat i amb un cartell que donava la benvinguda a tots  els assistents, és com ha començat l'activitat que clausura els actes celebrats amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació. Els horts socials del comú d'Ordino del camí de Segudet han estat l'escenari ideal per poder ensenyar a tots els públics com es treballa en un hort i poder collir amb les pròpies mans les verdures que dóna la terra.

Per a alguns ha estat tota una experiència sorprenent i han pogut aprendre les tres claus d'una alimentació sostenible.

Escollir aliments de proximitat i de temporada, basar l'alimentació en productes d'origen vegetal i s'han donat alguns consells sobre com planificar la compra i els àpats per evitar el malbaratament. Comprar i produir productes fora de temporada comporta un cost excessiu en transport i emissions de CO2 o fertilitzants, alhora que provoca una pèrdua de nutrients dels aliments que consumim.

Informa i imatges: Hèctor Romance

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.