Els infectats per legionel·la es troben estables
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els tres afectats per legionel·losi a Andorra, dos homes i una dona de mitjana edat, continuen estables. Un està en estat crític, mentre que l´altre està estable dins la gravetat i la dona és a planta. El Govern ha informat que, aparentment, són casos aïllats, tot i que Salut continua la investigació als llocs que puguin ser focus potencials d´emissió de la malaltia.
Les tres persones afectades per legionel·losi a Andorra no han patit canvis en el seu estat de salut les últimes hores. Fonts hospitalàries han explicat que l´evolució en aquesta mena de casos acostuma a ser molt lenta i que, per tant, la situació segueix el seu curs amb normalitat. El cas més greu és el d´un home que està ingressat a la unitat de cures intensives de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell en estat crític. Té una afectació pulmonar massiva amb insuficiència respiratòria aguda i necessita ventilació mecànica.
L´altre home també està a l´UCI, estable dins la gravetat, i la dona és la que presenta símptomes menys greus i està ingressada a planta. Tots ells van ingressar amb la pneumònia típica dels casos més greus de legionel·losi.
Recordem que es tracta de persones d´entre 45 i 65 anys. Tots tres treballen al país i són residents, excepte el pacient més jove -el que està pitjor- que és veí de la Seu d´Urgell. Les autoritats sanitàries del país treballen amb la hipòtesi que són casos aïllats perquè no tenen cap nexe en comú i perquè no han coincidit en l'espai ni en el temps. Això descartaria que estiguéssim parlant d´un brot, com els que hi ha hagut recentment a Catalunya. De fet, un dels casos de legionel·losi ha passat fora d´Andorra la major part del període d´incubació, que és entre dos i deu dies.
Malgrat tot, el miniteri de Salut ha reforçat el protocol de vigilància mediambiental per descartar l´existència d´un focus emissor del bacteri de la legionel·la. En aquest sentit, ha activat i reforçat la vigilància a les torres de refrigeració i a les fonts, que són els focus potencials d´emissió de la malaltia.
Informa: Jordi Cama