Els Liberals alerten que la CASS va cap a un model ultraconservador

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El partit Liberals d'Andorra alerta que, del redactat del projecte de llei de reforma de la CASS, es dedueix que la cotització de la branca de jubilació podria ser opcional. La direcció del partit es mostra preocupada per aquest fet, que ha volgut exposar davant dels mitjans de comunicació abans que s'acabi el període de presentació d'esmenes el proper dia 25.

Liberals d'Andorra ha exposat, aquesta tarda, el seu parer sobre la modificació de la Llei de la CASS. Denuncien que s'aposta per un model ultraconservador que incentiva els plans privats de jubilació. La secretària de relacions internacionals del partit va més enllà. Judith Pallarés diu que, del redactat del projecte de llei, es pot arribar a la deducció que no serà obligatori cotitzar a la branca de jubilació. Els liberals demanen, en la fase final del període d'esmenes de la llei de la CASS, que es revisi a fons un aspecte que trametran per escrit als grups parlamentaris perquè el puguin prendre en consideració.

La secretària de Relacions Internacionals dels Liberals d'Andorra, Judith Pallarés, assegura que "les persones que avui en dia tenen una càrrega fiscal més gran i salaris mínims, i els costa arribar a final de mes, si els deixes escollir entre una retenció del 10% i una del 7%, et diran que volen un 7%". Segons Pallarés, "quan en no tenen, necessiten aquests diners i no estan pensant en el futur, i això pot provocar una situació difícil i insostenible".

Liberals d'Andorra demana que la CASS retardi el pagament de la pensió de jubilació a aquelles persones que optin per allargar la vida laboral més enllà dels 65 anys. Reclamen, a més, incentius per als empresaris que decideixen mantenir en plantilla persones que podrien jubilar-se i opten per mantenir-se en actiu.

Informa: Xavi Palma    Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.