Els liberals no assistiran a la reunió pel pacte d'Estat sobre el futur acord d'associació amb la UE

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president del grup Liberal al Consell General no s'ha volgut referir a la dimissió de Rosa Ferrer com a ministra de l'executiu perquè considera que són ella i Antoni Martí qui n'han de donar explicacions. El que sí ha confirmat és que aquest divendres no assistiran a la reunió que s'havia fixat per parlar d'un possible pacte d'estat.

Josep Pintat ha declinat la invitació del cap de Govern d'assistir, aquest divendres, a la segona reunió per acordar un pacte d'estat en l'àmbit de la salut i de l'associació amb Europa. Pintat ha explicat que ho han decidit després que Martí es comprometés a donar-los la informació sobre l'impacte econòmic d'aquest possible acord, però que finalment el Cap de Govern no els l'ha lliurada: "Volem tenir coneixement de tots aquests informes, saber quin serà l'impacte sobre l'economia i així poder-ho analitzar. Continuar sense aquesta informació és avançar sense rumb."

Pel que fa a la matèria de Salut, el president del grup Liberal ha indicat que vista la interinitat a la qual està sotmesa la cartera ministerial de Salut després de la dimissió de Ferrer, ara no seria un bon moment per parlar-ne.

Pel que fa a la Unió Europea, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha respost que avui mateix s'ha facilitat la informació que els Liberals van demanar, tot i la complexitat de l'elaboració. En aquest sentit, ha dit que té la sensació que la posició dels Liberals respon més als resultats electorals de les comunals i a la voluntat de reflexionar-ne: "Pot ser comprensible però sap greu que com a excusa, per no assistir a la reunió de divendres, es digui que no s'ha rebut una informació quan ja es va traslladar la dificultat d'elaborar aquest informe." ha declarat Cinca.

Pel que fa al pacte d´estat per a la reforma sanitària, Cinca ha afirmat que entén que no es vulgui abordar fins que hi hagi un nou titular al capdavant de la cartera de Salut.

Informa: Judit Pedrós / Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.