Els liberals proposen deixar sense pressupost tres projectes clau del Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El grup parlamentari liberal ha presentat 43 esmenes al pressupost per reduir el dèficit 1,4 milions d´euros. Tal com va avançar Ràdio i Televisió d'Andorra, els liberals volen deixar sense partida pressupostària els projectes de l´heliport nacional, l´espai multifuncional i l´edifici tecnològic The Cloud. Consideren que s´ha d´invertir en qüestions més prioritàries com ara el Cedre o obres en zones de risc natural. També proposen mantenir les retallades als sous dels càrrecs polítics superiors als 3.000 euros.

Millorar el pressupost i prioritzar les necessitats reals. Aquest és l´objectiu de les esmenes presentades pels liberals als comptes públics pel 2016. Consideren que milloren qualitativament el pressupost ja que permeten reduir el dèficit en 1,4 milions d´euros.

Entre els canvis proposats hi ha dotar de més recursos humans i materials el Cedre i fer obres en zones de risc natural. El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, considera que "no és moment per afrontar inversions de dubtosa i més que qüestionable necessitat quan hi ha serveis que no es cobreixen o que són deficitaris, o infraestructures que necessiten més recursos econòmics".

Per aconseguir-ho, les esmenes deixen sense dotació pressupostària projectes com ara l´espai multifuncional que vol turisme, l´edifici tecnològic The Cloud o l'heliport nacional. Jordi Gallardo ha deixat clar que no s´hi oposen, però que no té sentit pressuposar-lo sense saber on es farà. Creu que "és un exercici de previsió poc rigorós". Planteja que se'n defineixi la ubicació i a partir de llavors "ajustem la previsió i la partida".

Els liberals també han presentat una esmena perquè als càrrecs polítics que cobren més de tres mil euros anuals se´ls mantinguin les retallades d´entre el 5 i el 10%. Restriccions que estan d´acord a suprimir als funcionaris.

Informa: Andrés González-Nandín Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.