Els liberals proposen que el Consell General en ple reclami al Govern la informació sobre BPA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els liberals, farts de demanar infructuosament al Govern informació sobre l'afer BPA, proposen que sigui el Consell General qui la reclami. El partit ha lliurat a la resta de grups parlamentaris un esborrany de llei per regular els secrets d'Estat. Contempla que els consellers generals tinguin accés a informació confidencial sense autorització expressa. Si no se'n surten, no descarten anar als tribunals.

El grup parlamentari liberal ha fet  balanç de l´activitat parlamentària duta a terme durant el 2015 i ha destacat que de les 13 demandes d´informació relacionades amb l´´afer BPA´, des del Govern només se'ls n'han respost 7. També han presentat a sindicatura una proposta d'acord. El seu objectiu és que el Consell General demani a l'executiu que faciliti als consellers generals la informació que reclamen. Consideren que és una nova oportunitat pel Govern perquè canviï l'actitud en aquest àmbit. També han donat als altres grups parlamentaris un esborrany de llei de secrets d'estat amb la intenció que es faci un text legal consensuat. Des del grup parlamentari liberal s´ha afirmat que si el Govern segueix sense facilitar bona part de la informació que se li reclama en l´'afer BPA', podrien acabar a la Justícia, tot i que han matisat que encara no s´ha arribat a aquest punt. Pels liberals, aquest 2015 l'accés a la informació ha experimentat un retrocés preocupant:"No ens agrada judicialitzar la política però tenim clar que si tot això no prosperés, en funció de les respostes de les diferents demandes d'informació, es valorarà si és la via que s'ha d'emprar. Però de moment no estem en aquest camí ni molt menys", ha assegurat Pintat.

Els liberals també han afegit que el Govern ha d'adoptar una resolució, com més aviat millor, sobre l´´afer BPA´ ja que el valor i el preu del banc intervingut es degrada cada dia més.

Informa: Pere Moliné Imatge: Josep M. Garcia Locució: Àlex Moldes

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.