Els padrins de Canillo ensenyen la tradició de la matança del porc als infants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb motiu de l´inici del carnaval, l'Associació de la Gent Gran de Canillo ha donat a conèixer, un any més, la tradició de la matança del porc als infants de la parròquia. L´edifici Perecaus ha acollit l'activitat des de primera hora del matí.

La matança del porc és una tradició que es transmet de generació a generació. Els padrins, com el Miquel Naudí, la recorden amb nostàlgia i gaudeixen de l'interès que posen els infants per conèixer-la.

La gent gran de la parròquia ha explicat a un centenar de nens del Punt Jove i l'esplai de Canillo com es prepara la carn, com es tritura i com s'amaneix. I es que aquesta tradició ha canviat molt. La consellera de Social, Rosa Mandicó, recorda com abans "era una festa esperada" que reunia amics i familiars "de les 6 del matí a les 3 de la matinada".

La matança, tot i el pas dels anys, acostuma a despertar la curiositat dels més petits, que es mostren encantats de poder ajudar a fer funcionar la màquina d'embotir. "Fa tres anys que venim a ajudar els padrins a fer botifarres i passem una bona estona", explica una de les nenes mentre una de les seves companyes pensa "que de grans serem nosaltres qui farem tot això" per ensenyar la tradició als més petits.

Totes les botifarres que s´han elaborat, prop de 100 quilos, seran convenientment tastades en la botifarrada popular amb motiu del carnaval.

Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Xavi Fajardo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.